VIDEN

Hvert år foretager FanNetværket for Kvinder en mini-analyse, der kigger nærmere på forholdene for kvindelige fodboldfans i Danmark.

Undersøgelsen og rapporten er et vigtigt værktøj i vores samarbejde med Divisionsforeningen og klubberne, og danner grundlaget for de initiativer, vi i samarbejde søsætter.

Vi har foreløbigt foretaget tre undersøgelser (2021, 2022 og 2023), du kan finde alle tre rapporter herunder.

Rapport 2023

Analysen bygger på en rundspørge blandt 151 fans og kigger tilbage på kvindelige fodboldfans oplevelser i 2023 ligesom vores rapport for 2022.

I årets rapport fortsætter vi med at sætte fokus på den kønnede diskrimination, men har også undersøgt hvordan kvinderne håndterer episodern som følge af nye regler på området, som kræver at klubberne har et kontaktpunkt, samt en procedure for håndtering af diskrimination.

Problemer med visning? Du kan også åbne analysen i en ny fane her

Rapport 2022

Analysen bygger på en rundspørge blandt 219 fans og kigger tilbage på kvindelige fodboldfans oplevelser i 2022, hvor vores første rapport tog udgangspunkt om de kvindelige fodboldfans “nogensinde havde oplevet”.

I årets rapport har vi valgt også at sætte fokus på debatklimaet og hvorvidt det afholder de kvindelige fodboldfans i at deltage i debatterne rundt om deres klub.

Problemer med visning? Du kan også åbne analysen i en ny fane her.

Rapport 2021

Analysen bygger på en rundspørge blandt 200 fans og skal ses som et startskud og en invitation til at blive endnu klogere på emnet. Vores rapport fra 2021 er samtidig den første af sin slags i europa.

Problemer med visning? Du kan også åbne analysen i en ny fane her.

LINKS

Herunder kan du læse mere om forskellige europæiske netværk og projekter, der – ligesom FanNetværket for Kvinder – arbejder med inklusion, diversitet og fodboldfankultur:

England

#HerGameToo

Fans for Diversity

Fare network

Kick It Out

#SheCanRef

This Fan Girl

Sverige

Malmösystrar

Nätverk för kvinnor i supporterkulturen

Transnationalt

F+Collective

Tyskland

Fan.Tastic Females

F_in – Netzwerk Frauen im Fußball

Fußballfans gegen Homophobie